זוג גרושים שקיימו יחסי אישות לאחר הגירושין

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אנו זוג שהתגרש, מתוך אהבה אך עקב אילוצים.
מס שבועות לאחר מתן הגט נפגשנו ולצערי הרב לא התאפקנו וקיימנו יחסים.
מה הדין במקרה זה? האם אנו נחשבים לזוג נשוי בחזרה? האם דרוש גט נוסף? מה בדיוק צריך לעשות…
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אם לא היו עדים על הייחוד. כלומר, לא היו עדים על כניסתכם לבית שאין בו אנשים וכד'. אין חשש וצורך בגט נוסף, אחרת יש לבחון את הדברים היטב.

מעבר לכך, חייבים לדעת שלא משנה מהי סיבת הגירושין, העובדה שהיום אתם גרושים מחייבת אותכם בהרחקות שקבעו חז"ל בין גרוש לגרושתו, אלא אם כן אתם מחליטים לחזור ולהינשא שוב. אבל עד אז חייבים להקפיד על ההרחקות הללו, ואז לא מגיעים למצבים כאלה של איסור.