על מי חל ההפסדים בטעויות של הדפסת ספר

שאלה:

שלום וברכה לרבנים
לאחרונה הוצאתי סידור תפלה.
שלחתי את הסידור למעמד מקצועי, על מנת שיעמד את סידור התפלה. שלחתי לו קבצים מסודרים ומוגהים לסידור.
בסיום עבודתו שלח לי המעמד את הסידור לפני ההדפסה.
סמכתי על מקצועיותו ועברתי ברפרוף על הסידור.
לאחר הפצת הסידור נתגלו טעיות מהותיות. התברר שהמעמד לא השתמש בקובץ הנכון.
שאלתי, על מי מוטלת האחריות של טעיות בסידור. עלי לציין כי הטעויות אינן טעיות כתיב, או ניקוד, אלא טעיות של נוסחי תפלה.
המעמד טוען כי כל האחריות היא עלי בלבד.
בברכה
אביעד

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהמעמד מוסר העתק שמש למדפיס אחריות הטעויות מוטלות על המחבר ולא על המדפיס. ולכן טעויות שהתגלו אחרי ההדפסה והיה ניתן לפות בטעויות בהעתקת שמש לא יוכל המחבר לתבוע את המדפיס על הטעויות והפסדים שנגרמו למדפיס.

בהצלחה.

מקורות:

מטרת העתק שמש שמוסרים למחבר לפני ההדפסה כדי למנוע טעויות בהדפסה, ואם המחבר אישר להדפיס – האחריות על המחבר.