היסח דעת בברכות

שאלה:

שתיתי כוס של מים או אכלתי משהו קטן ואני לא יודע אם בא לי עוד מהדברים או דברחם אחרים מאותה הברכה מה עליי לעשות לברך ברכה אחרונה ישר ואז אם יסוא לי בהמשך אברך שוב ? אין חשש לברכה שאינה צריכה? זה לא כמו בארוחות גדולות שכנראה לא תמשיך

תשובה:

כך בדיוק לעשות, לעכשיו סיימת, תברך ברכה אחרונה ואם אחרי זמן תרצה עוד משהו – תברך עליו, זו לא ברכה שאינה צריכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אני שתיתי משקה ואחרי זה הלכתי לישון אבל היה לי מחשבה לפני שגמרתי את המשקה שאם אני לא ירדם אני ישתה עוד האם זה נקרא היסח הדעת ,תודה

  2. כל עוד לא נרדמת אין היסח הדעת, אבל חבל לעשןת זאת כי בדרך כלל עובר שיעור עיכול וכבר לא תוכל לברך ברכה אחרונה על מה שכבר שתית.