ברכת האילנות בחודש אייר

שאלה:

לגבי ברכת האילנות:

1. מבחינת ראש חודש אייר: מותר לברך גם ב ל' ניסן או ב א' אייר?

2. מותר לברך על אילנות בחצר בית פרטי בלי רשות מהבעלים?

3. יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות אלו?

תשובה:

שלום וברכה

1. ל' ניסן זה ניסן, לגבי אייר נחלקו הדעות כידוע, בשדי חמד ברכות סי' ב אות א ובכף החיים תחילת סי' רכו הביא מכמה פוסקים שאין לברך בשם ומלכות אחר חודש ניסן, אמנם במקור חיים שם ובחיי אדם כלל סג אות ב וקיצור שו"ע סי' ס ועוד נקטו שניסן לאו דוקא וכל שרואה את הליבלוב לראשונה – מברך עליו. ולכאורה כיון שיש בזה מחלוקת יש להמנע.

2. אין כל בעיה לברך על אילנות שבחצר פרטית, אבל אין להכנס לשם ללא רשות.

3. לא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבר בראשונים נזכר שניסן נזכר רק כיוון שזו הרגילות. איני רואה כל סיבה לא לברך כמה ימים לאחר חדש ניסן.
    אגב, יש פוסקים שכל עוד לא עבר ניסן של חמה, מותר. נדמה לי שכך פסק החת"ס.