בגדים חדשים בימי ספירת העומר

שאלה:

האם מותר בעומר לקנות בגדים לראש חודש ובגדים ליום העצמאות
ועוד שאלה אחת אנחנו נוסעות לאילת כמה חברות , אני חזרתי בצניעות אבל יש לי עדין כמה בגדים לא צנועים וחברה אחת ביקשה ממני בגד ים לא צנוע שיש לי מותר לי להביא לה או שאסור

תשובה:

שלום וברכה

בגד פשוט שלא מברכים עליו שהחיינו לכל הדעות מותר לקנות בימי העומר, כל הדיון הוא רק לגבי בגדי שבת יקרים שמברכים עליהם ברכה זו.

אם את יכולה להתחמק מלהביא לה בגד ים זה – עדיף, אבל אם זה יגרום לך אי נעימות אין איסור, כיון שהוא לא מיועד דוקא לשימוש אסור ממש, נניח היא תלך לבריכה נפרדת עם מצילה, אי אפשר להגדיר זאת כאיסור ממש, למרות שבת ישראל כשרה גם בבריכה כזו הולכת עם בגד ים צנוע.

בהצלחה רבה, ו… זרקי את הבגדים הלא צנועים מהבית…

מקורות:

על עצם הנושא של בגדים חדשים בימי הספירה, ראה כאן.