שילוח הקן כמה פעמים

שאלה:

ראיתי בכאן באתר כמה פעמים שאחרי שזכו בביצים לא ניתן לעשות שוב שילוח הקן.
האם אי אפשר שאותו שעשה יפקיר הביצים, ואז חבירו יחכה שהיונה תחזור לדגור וכעת הוא יגרש שנית? הרי אחרי שהפקירו זה שוב לא מזומן בידו.

כמו"כ אם יש שתי ביצים, האם ניתן שהראשון יכוון לזכות רק בביצה אחת, והשני יקיים המצוה עם הביצה השניה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר זה כבר היה שלך, גם אם הפקרת לא שייך להגדיר זאת כ"אינו מזומן". זה היה מזומן לך אלא שבחרת להפקיר. במידה ולא זוכים בקן, ניתן לקיים בו את המצוה כמה פעמים כמבואר בשו"ע סי' רצב סעי' ה, אלא שמחסרים בכך את התוכן של המצוה. ניתן לזכות רק בביצה אחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עיינתי בנתיים בספר שלח תשלח [ספר מוסמך על שילוח הקן]
    ומביא שרבים מגדולי הדור הורו שבאמת ניתן להפקיר את הביצים אחרי זכו.
    כן מביא מהגר"י שפירא זצ"ל שראה את בעלי תריסים בדור שלפניו שנהגו כן, כן מביאים מהאגר"מ וכן מהגר"ח קניבסקי
    אמנם מהגרי"ש אלישיב כתבו שכבר נקרא מזומן.
    והביאו שם מהגרז"נ גולדברג שתלוי בגדר הפקר במחלוקת הקצות והאחרונים.