ספקות לגבי חציצה בטבילה

שאלה:

שבוע טוב כבוד הרב,
ב"ה טבלתי ויש לי מספר ספקות:
1. לאחר שיצאתי מהטבילה גיליתי שערה דבוקה בכף היד . קראתי לבלנית והיא אמרה שרק בגלל שאני כבר שם אטבול עוד פעם אחת בלי ברכה. כשנכנסתי לטבול הרגשתי שיש לי משהו באף אך כבר התביישתי מהבלנית וטבלתי ככה עוד פעם אחת. לפני הטבילה הראשונה ניקיתי את האף ולא הרגשתי שיש לי משהו אך בפעם השניה שנכנסתי כן הרגשתי אז לא יודעת אם זה היה לפני כן. כשחזרתי הביתה בדרך ראיתי שהאף כן מלוכלך וראיתי עוד לכלוך על הפנים אבל יכול להיות שזה מהמסיכה נדבק עליי( הלכלוך על הפנים)
2.כשטבלתי היה נדמה לי שסגרתי את השיניים חזק אך השתדלתי שלא . אני טובלת 7 פעמים אז מקווה שאחד לפחות יצא טוב .
3. יובש וקילופים קטנים בין האצבעות או קילופים אחרים קטנים שיש על היד או בכלל על הגוף יכולים לחצוץ?
4. כשיצאתי מהמקלחת בבית אחרי שחזרתי מהמקווה הרגשתי לכלוכים בכף הרגל באיזור האצבעות .לא יודעת אם היו שם לכלוכים או שיערות לפני הטבילה.
5. בעלי החזיק משהו ואמרתי לו שיניח כדי שאני אחזיק . שכחתי שאני כבר טהורה ואז אחרי כמה שניות אמרתי לו שהתבלבלתי אך חששתי שאולי זה קשור למושג שנקרא נאמנות האישה. מרוב שחששתי למחרת הסברתי לו את הסיטואציה וביקשתי שיפר לנרות שאני כבר הרבה פחות מבקשת ואז שוב חששתי שאמרתי זאת בפה.
עליי לחשוש ממשהו?

תשובה:

שלום וברכה

לפני שאני מתייחס לעצם השאלות, כדאי לוודא שאתם יודעים מתי טובלים, כ משום המ נראה לי שאת שואלת על הטבילה לעיתים תכופות מידי כך שזה נשמע לי לא סביר, בדרך כלל יוצא לאשה לטבול פעם בחודש, יש בערך שבועיים ימי טהרה, ואז מחזור ושבעה נקיים. אם יש אצלכם משהו שונה תשאלי יותר מפורט בענין זה.

1. זה בסדר, השערה מן הסתם היתה במים.

2. מצויין.

3. לא, מה שלא מקפידים עליו אינו חוצץ, זה גם מחובר לגוף וקטן שאי אפשר ולא צריך להסיר עד כדי כך.

4. אין לחשוש.

5. שטויות והבלים וביקשתי ממך כבר הרבה פעמים תעזבי אותו עם הנושא של ההפרה, אני כל הזמן חושש שימאס לו.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה לרב!
    עבר כחודש מהטבילה האחרונה.
    רוצה רק לוודא, לפעמים כשחוששת לסגור חזק את השיניים יוצא שאני פותחת מעט את הפה בזמן הטבילה . זה בסדר?
    יובש בשפתיים שאין בו עור שממש צריך לקלף לא חייב לקלף נכון ? כיון שזה לא הפריע לי לא ניסיתי להוריד את העור היבש

  2. כדאי לציין שהחששות התכופים עימם מתמודדת השואלת יכולים להצביע על איזושהי הפרעת חרדה וכדאי להתייעץ בעניין הזה. גם אני הייתי במקום הזה והחששות תמיד היו נראים לי מוצדקים, רק היום במבט לאחור אני מבינה כמה שזה היה מוגזם ולא הגיוני, כמה שאי אפשר לנהל כך חיים תקינים, כמה שזה השניא עלי את המצוות. יהודי עובד ה' לא אמור להיות ב'נרבים' ומצוקה מחשבתית כל היום בגלל קיום מצוות. זהו יצר הרע בתחפושת של צידקות ודקדוק בהלכה. אולי במקרה שלך ספציפית השאלות הצביעו על מקרה נקודתי ודבריי מיותרים, אך בכל מקרה חשוב לי לציין את זה במידה ואחרות יקראו. חבל על הסבל שלך בת ישראל, עבדו את השם בשמחה.