ויתור על תרומות לבית הכנסת

שאלה:

שבוע טוב לרבנים.
האם הגבאים יכולים לוותר על תרומה של אדם שנדר לבית הכנסת? לדוג: בגלל מצבו הכלכלי או אפילו סתם כך.
בברכה, ויקטור בוחניק.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהתרומה שלו יש בה ענין של נדר, מסופקני כיצד יוכלו לוותר לו, הרי סוף סוף לא קיים את נדרו, אבל אפשר לתת לו את הכסף חזרה במתנה על פי שיקול דעתם, כל זמן שהוא חלק מהקהילה, כך נראה. באופן כללי נראה לי שאם הוא רוצה לקיים את מתנתו אין מקום לוותר לו, אני לא בטוח שזה ישמח אותו, אדם רוצה להרגיש חלק, להרגיש נותן, אני מניח שאדם שהכנסותיו מצומצמות גם תרומותיו לא בסכום גבוה במיוחד, זכותו כאדם להרגיש מהנותנים…

שבוע טוב.