איך אפשר להמנע מהתענינות בחומריות?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ידוע לי שאדם צריך ללמוד תורה כל זמן פנוי או לפחות כל פעולה שיעשה תהיה לשם שמיים
עכשיו אני שואל את עצמי בתור תלמיד תיכון
איך הבגרות במתמטיקה או באנגלית
או המאמר טיעון שאני צריך לכתוב מקדשים שם שמיים
ובכלליות יש פעולות שאני עושה
כמו להתחיל להתעניין בפוליטיקה ותאוריות מדעיות
ואני לא באמת עושה את זה לשם שמיים
האם להפסיק ?

עכשיו אם תגיד לי להפסיק
אני אפסיק

אבל יש לי שאלה קצת יותר מסובכת
איך להפוך פעולות שהמניע שלהן יכול להיות לשם שמיים
אך הוא לא כרגע, לשם שמיים ?

למשל אני מתאמן בשביל הצבא
זה יכול להיות לשם שמיים אני יכול לומר שאני עושה למצוות
שמירת ישראל

אבל בלב אני מרגיש שאני משקר לעצמי
איך להתעניין רק בתורה הקדושה ?
ולא סתם לדחוף לעצמי בראש מילים ללא כוונה ?
זכור לי המשפט " אחרי המעשים הולכים הלבבות" מאיפשהו ( שיעור של הרב יגאל כהן אולי? )
האם הוא תקף לפה ?

תודה על ההקשבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה ידידי היקר,

השאלה שלך היא עבודת חיים… אף אחד מאיתנו לא נטלד מתוקן וקדוש, מעטים אגב מאיתנו גם מגיעים שלמים לגמרי לסוד הדרך, מה שנדרש מאיתנו זה כל החיים, כל הזמן להתקדם, צעד אחר צעד, אבל המבט קדימה… בודאי קשה לנו עכשיו שכבר כל מעשינו ומחשבותינו יהיו לשם שמים, אבל ככל שנחשוב על הרעיון הזה יותר, ונשתדל בו מתי שאנחנו מצליחים, נצליח בו יותר, אין ספק בכך. אין לנו כוחות נפש לעסוק רק בתורה כל הזמן, אבל אנחנו חייבים להשתדל לעסוק בתורה כפי כוחות נפשנו, אבל להתנתק מהחברה ומהוויה וכל מה שסובב אותנו זה רק ישבור אותנו, לא זו הדרך, לכן כל אחד אומד את יכולותיו הנפשיות והטכניות, מה הוא יכול להוסיף, וכך באיטיות ובעקביות, להתקדם. אני בטוח שגם בצבא לא כל הזמן אמנם ניתן לשחוב שהכל לשם שמים, אבל כאשר אתה נניח מוצב באיזה ציר ושומר, ואתה רואה את כל הילידם והזקנים ובכלל שעובריםשם ואתה חושב הנה אני מסייע להם לחוש בטחון ושמחה, זו הרגשה נפלאה, לא קשה להגיע לחשיבה הזו.

תצליח מאוד בכל דרכיך!

שבת שלום ומבורך.