לתרומות לחץ כאן

אבקת חלב נוכרי

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
האם מותר לאכול אבקת רכיבי חלב נוכרי?

תשובה:

אבקת חלב נכרי יש להחמיר בה, יש שהקלו בשעת הצורך ושעת הדחק, ב"ה זה לא המצב היום יש חלב ישראל ברווח, כל הנושא בדרך כלל הוא איזה שוקולד יותר משובח וכדומה… שנית אין כשרות מהודרת לאבקת חלב נכרי ואין לאכול שום מוצר מתועש בלי כשרות מהודרת.

שבת שלום.

מקורות:

הרב פרנק (הר צבי יו”ד קג) פסק, שמותר לכתחילה לאכול אבקת חלב נכרי. בטעם הדבר הוא כתב, שכאשר גזרו חכמים שיהודי צריך לראות את החליבה, זה דווקא בחלב ממש או בגבינה כפי שראינו לעיל, אבל על אבקת חלב, לא גזרו, ומשום כך מותר לאוכלה גם אם אין יהודי שמפקח על התהליך (בתנאי, כמובן, שאין דברים טמאים באבקה, וע”ע בציץ אליעזר טז, כה).

אמנם החזון איש (יו”ד מא) חלק על שיטת הרב פרנק, וסובר שדינה של אבקת החלב כמו חלב גויים ממש, שאסור באכילה. הרב מרדכי אליהו (מאמר מרדכי א, יו”ד סי‘ ד) פסק, שאסור לאכול אבקת חלב נכרי. הוא טען, שמכיוון שלפני שייצרו את אבקת החלב היא הייתה חלב ממש, אין זה משנה שאחר כך לקחו את החלב ושינו את צורתו לאבקה. מכיוון שהחלב נאסר בשעה שהיה חלב, האיסור לא פקע בעקבות שינוי הצורה, ולכן אסור. וכן כתב להחמיר בילקוט יוסף (שבת סי‘ שח, י).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית כתבתי את המחלוקת אם מותר או אסור, כלומר הייצרן סומך על המקילים אבל רבים מחמירים, שנית יוצר בישראל לא אומר שיש לזה כשרות מהודרת… זה אומר אולי שיש לזה תו תקן ישראלי, וזה נכון..

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל