שם השם בלעז ועל ידי גוי בבית הכסא

שאלה:

האם יש מקום להקל להכניס לבית הכסא לקריאה ספר שמופיע מדי פעם שם השם בלעז (שנכתב על ידי גוי) ואם על כל פנים מכניסים אותו לפלסטיק שקוף כדי לקרוא כך זה בסדר?

תשובה:

שלום רב

שם שנכתב על ידי דפוס דינו כשם לכל דבר ואסור למוחקו, ויש שהחמירו בזה אפילו בשם שנכתב על ידי גוי ושלא לכוונת קדושה, ראה כאן בהרחבה שנחלקו בענין זה הדעות, וכפי שאסור למחוק כך אסור לנהוג בו בזיון. מלבד זאת, עלולים להכשל בהרהור של דברי קדושה בבית הכסא, שזה עצמו אסור בלא קשר לקדושת השם עצמו.