מה הדין כשיש צפירה באמצע תפילה?

שאלה:

שלום וברכה,
לאחרונה עלתה לי שאלה – מה הדין כשיש צפירה באמצע תפילה? האם צריך להפסיק מהתפילה?
יש לי דעה אבל אני לא בטוח שהיא נכונה.. אני חושב שיש להמשיך בתפילה מאחר ותפילה זו מצווה ולפי מה שהבנתי צפירה זו לא מצווה ואפילו יש כאלה שסוברים שזה 'חוקות הגויים', אז בגלל שיש כאלה שאפילו סוברים שזה יכול להיות איסור של 'ובחוקותיהם לא תלכו" אז קל וחומר שיש להמשיך במצוות תפילה ולא להפסיק באמצע אבל בכל מקרה זו דעתי ואני לא כל כך בטוח בה..
תודה רבה לכם על כל העזרה!

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאתה צודק בכך, אין להפסיק באמצע התפילה שהיא שיחה עם מלך מלכי המלכים לקיום העמידה בצפירה שאינה מנהג יהודי כלל ואין בה כל תועלת לנשמות הנפטרים.

אם תרצה לעשות משהו לעילוי נשמתם, תקרא היום כמה פרקי תהילים לזכרם.

בשורות טובות, שנזכה לגאולה שלמה.