כמה יש לצלות את הכבד עד שיוכשר?

שאלה:

האם מותר לאכול כבד נא? תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש לצלות עד שיהיה ראוי לאכילה וגם יתייבש מבחוץ, אבל לא צריך שישחירו פניו [וכשמכשירים בתוך תנור מספיק חצי בישול].

מקורות:

ראה רמ"א יו"ד סי' עו סעי' ב וט"ז שם ס"ט, וראה כף החיים סי' סט אות שכ, וראה תשובות והנהגות ח"א סי' תכה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני מדבר על זה שעכשיו יש כאלה שאוכלים בשר חי בכלל לא מבושל כמו סטיק טרטר סשימי וכו'
    האם גם כבד אפשר לקנות מהחנות ולאכול ישר?
    תודה וסליחה

  2. עכשיו הבנתי… אין הבדל בין כבד לחתיכה אחרת. לדעת השולחן ערוך אם מדיחים היטב ולא מבשלים בכלל ולא צולים, אפשר לאכול, כי הדם הוא דם חתיכה שלא פירש, אולם רבים מחמיריןם בזה כדעת הרמב"ם שאסור לאכול בשר חי ללא הכשרה.