טהרת המשפחה אחרי לידה

שאלה:

שלום רב
אני חודשיים אחרי לידה וקשה לי מאוד עם כל ההרחקות בימי האיסור
אז עשיתי הפסק טהרה ומחר אני אמורה ללכת לטבול
האם אני יכולה ללכת לטבול ולא לקיים יחסים? אני לא רוצה לקחת מניעה רק רוצה להיות טהורה לבעלי כדי שהוא יוכל לעזור לי במה שצריך וגם לא מעוניינת להיכנס עכשיו להריון צריכה עוד להתאושש מהלידה הנוכחית
יש התר לטבול בלי לקיים יחסים כי זה ממש הכרחי בשבילי וגם בשביל בעלי
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה אפשרי לטבול בלי לקיים יחסים, רק תזהרו מהוצאת זרע לבטלה חלילה.

אבל אני חושב שאתם טועים לגמרי בגישה לגבי המניעה! פרישה מקיום יחסים זמן ארוך מידי פוגעת בזוגיות ואין לכך סיבה, ובכלל, גם אם בעלך מסכים לדעתך, אני לא בטוח שבתוך ליבו הוא שמח בכך, אולי קשה לו. המניעה היא בטוחה ואין בה כל חשש, תתייעצי עם רופאת נשים לגבי כדור זמני שתיקחי כמה חודשים עד שתתאוששי, וזה בסדר גמור.

מזל טוב ורוב נחת.