היסח הדעת בברכות

שאלה:

מה קורה במקרה שאני בבית ומדי 20 דקות אני שותה מים או אוכל עוגיה פה ובייגלה שם מבחינת ברכה ראשונה וברכה אחרונה? כל אכילה מצריכה ברכה ראשונה ואחרונה בפני עצמה גם אם זה במרווחים של כמה דקות?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתה עדיין באמצע ולא החלטת לסיים את אכילתך עכשיו, לא מברכים שוב, אבל אדם שאכל מה שאכל וסיים ופנה לעיסוקיו ואחר כך מתעורר אצלו הרצון לאכול שוב, ודאי מברך שוב, גם אם הוא יודע שלפעמים זה קורה לו הדבר הזה.