בעלי נפטר לפני 5 חודשים מתוך סבל רב – למה?

שאלה:

שלום כב הרב
בעלי נפטר לפני 5 חודשים ממחלת הסרטן מאוד סבל מת ביסורים.
תמיד עולה לי מחשבה למה היה צריך לסבול ולמה ביקש מהקדוש ברוך הוא שיקח את נשמתו.
היה כהן
שאלתי האם חטא חן מוסרי או עדה מעשים שלא מצאו חן בידי בורא עולם תודה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער רב את שאלתך, מי יתן ולא תדעו צער, רק שמחות כל הימים.

לגבי עצם השאלה, חלילה לחשוב כך! אנחנו לעולם לא יודעים חשבונות שמים, הרמב"ן מסביר בשער הגמול, שאדרבה, לפעמים דוקא אדם צדיק יסבול, כי זכות היא בשבילו לכפר את מעט עוונותיו בעולם הזה שהעונש הוא תמיד פחות מעונשי העולם הבא, וכך יבוא מזוכך לחיי העולם הבא, ודוקא הרשע יהיה מדושן עונג בעולם הזה כדי לשלם לו כאן את שכר מיעוט מצוותיו כדי להאבידו, שיביוא לעולם הבא נקי מזכויות. כמו כן לפעמים הסבל אינו עונש אלא נסיון, לראות שאדם נשאר מאמין ונוח לבריות למרות היסורים ועוד דברים. לכן לעולם לא נדע חשבונות שמים ולא נחשוב רע על זולתנו, רק טוב כל הימים.

יחד עם זאת צריך תמיד לדעת שאנחנו יכולים לפעול הרבה ישועות ליקירינו שנמצאים בעולם הבא ואינם יכולים לעשות עוד מצוות ולהוסיף זכויות, כל מצוה לעילוי נשמתם, כל חיזוק שנעשה במשהו, כל לימוד משניות או אמירת תהילים צדקה וכדומה גורמים להם עונג בל ישוער ותיקון גדול, בעיקר כשזה נעשה על ידי הצאצאים.

אין ליש ספק שמעשיו הטובים וזכויות צאצאיו ואשתו מלווים אותו בעולם העליון והוא רק שמח לטוב לו כל הימים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1