שכן שמתחמק מניהול וועד הבית

שאלה:

אנו 6 דיירים בבניין. 5 מאיתנו היו וועד בית. אני הייתי הכי הרבה שנים כי הרוב זה דירות שכורות. אני לא רוצה להמשיך ניהול הוועד. ויש שכן בעל דירה שלא היה אף פעם גם דירתו מושכרת, והוא מסרב לשמש וועד בית למרות שנהנה עשרות שנים מטיפול כל השכנים בענייני הבניין.
איך מתנהלים מולו? האם ניתן לדרוש ממנו שיקח ניהול חיצוני וישא רק הוא בתשלום? נמאס לכולנו לשרת אותו כל השנים.

תשובה:

שלום וברכה,

וועד הבית מוטל על כל השכנים בשווה, ואין סיבה שייפול על חלק מהכנים. שכן שלא מעוניין להיות וועד הבית, עליו לשלם לחברת ניהול שתעשה עבורו את העבודה של ניהול וועד הבית.

בהצלחה.

מקורות:

השכנים הם שותפים ומשועבדים לעבוד בשותפות, ווכל שכן חייב לשאת בעול – או שיהיה וועד הבית או שישלם לחברת ניהול שתעשה עבורו.