מזכיר שפתח מייל שנשלח על ידי אקרים (פצחנים)

שאלה:

אני מלמד בישיבה ומתוקף תפקידי אני עובד על המחשב לצורך הכנת שאלות וכן מטפל במיילים וכו' עבור הישיבה – מקבל על כך משכורת
לאחרונה פרצו למחשב אקרים ודורשים כופר עבור פתיחת המחשב
לפי הבנת איש מחשבים כנראה בטעות פתחתי מייל שלהם וכתוצאה מכך הם פרצו את המחשב – האם אני חייב לשלם את הנזק לישיבה ?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מחשב שניזוק ממיל מסוכן שנשלח, ולא הייתה התראה שמדובר במייל מסוכן, אין לחייב את המזכיר על נזק שאירע למחשב.

בהצלחה.

מקורות:

יש לדון אם פתיחת מייל שמסכן את המחשב האם נחשב למזיק בידיים או למזיק בגרמי ונפ"מ אם נעשה הנזק נשעה בשוגג. ואכמ"ל. אולם אם מדובר במייל ללא התראה שמדובר במייל מסוכן והמזכיר לא אמור לצפות את הנזק, גם אם נחשבהו כמזיק בידיים פטור המזיק מאחר והוא כאונס גמור שפטור בו המזיק.