התחיל שבעה במוצ"ש – מתי קמים?

שאלה:

אמא נפטרה י"ט ניסן והתחלתי לשבת שבעה במוצש, שאלתי מתי קמים מהשבעה? מתי עולים לבית עלמין?

תשובה:

שלום וברכה

אם התחלתם לשבת שבעה במוצ"ש, הרי שאתם קמים מהשבעה בשבת בבוקר [בשבת עצמה של השבעה נוהגים רק בדברים שבצינעה, אסור תשמיש המיטה ולא רוחצים ידים במים חמים וכו', אבל העיקר הוא שערב שבת זה כמו שבעה כל דבר, לא רוחצים לכבוד שבת וכו']. עלייה לקבר ביום ראשון בבוקר.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.