נר נשמה אחרי שנת האבל / מה עושים לעילוי נשמה?

שאלה:

הבן שלי נפטר בגיל 20 ב24.1.20 מדום לב חלפה שנה ונראה חשמלי עדיין מחובר האם זה בסדר ?האם צריך אחריי שנה להוציאו ?האם זה מצער מישהו מהצדדים על השארה או הוצאת הנר החשמלי?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער על הכאב שפקד אתכם.

אין חובה להוציא את הנר אתה יכול להשאיר אותו, אבל חשוב לדעת שיש דברים הרבה יותר מועילים וחשובים שתוכל לעשות לעילוי נשמתו, כל חיזוק במצוות לעילוי נשמתו, כל לימוד משניות אמירת תהילים צדקה שאתה נותן לעילוי נשמתו, ערכם רב מאוד, ובודאי ישמח בזה ויכיר טובה. ולכן אדרבה, אל תעסוק בצער האבל, אלא בעשייה ברוכה לעילוי נשמתו, זה מועיל לו יותר ובריא יותר לנפשך. עוד נכונו לכם בעזרת ה' ימים יפים ושמחים, עם כל הכאב והצער שחוויתם.

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער!