לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מוזיקה ווקאלית בספירת העומר

שאלה:

אשמח לסיכום קצר ומקיף של כל השיטות והאופנים לגבי דין שמיעת מוזיקה ווקאלית בימי ספירת העומר

תשובה:

ראה כאן מה שכתבנו בהרחבה.

אולם חשוב מאוד לדעת, גם מי שמגדיר מוזיקה ווקאלית כשירה בפה שמותרת, כוונתו להתיר הקלטה של אדם ששר בפה, והרעיון שאין הבדל בין לשמוע אותו חי לבין מוקלט, אבל כאשר המוזיקה נוצרת ונעשית על ידי כלי ולא על ידי אדם, זה כלי נגינה לכל דבר! מה ההבדל בין קול פסנתר לקול שנראה כקול אדם? באורגן יש הרבה מאוד סוגי קולות וכי נחלק ביניהם ונאמר שזה מותר וזה אסור? ודאי יש לאסור בספירת העומר.