טעות בסוף ברכת המזון

שאלה:

מה הדין הרב במקרה שלאחר פותח את ידך בברכת המזון המשכתי בטעות את הפותח את ידך של אשרי ונזכרתי בהללויה שלא חתמתי את הברכה ? האם להתחיל מהתחלה או להמשיך במקום שהופסק

תשובה:

הברכה מסתיימת בעקרון באל יחסרנו, כל ההמשך הוא תחנונים ותפילות ובקשות מסויימות, זה לא מעכב [ואגב בקהילות מסוימות נהגו שלא לומר זאת בשבת, אף שמנהג זה כמעט לא מצוי היום], כך שהטעות הזו אינה מעכבת. היא רק תמרור בשבילנו לראות שחשוב לנסות להשקיע להיות יותר מרוכזים בברכה. הרב שך זצ"ל היה תמיד מעורר לומר ברכת המזון מתוך ברכון, זה מאוד עוזר בריכוז ובכוונה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני מבין שהשואל התכוון לפותח את ידיך בסוף הברכה הראשונה. כנהוג בקהילות רבות.
    אם כן, ודאי שיכול לחתום היכן שנזכר, רק לכאורה עדיף שיחזור שוב על הפסוק פותח את ידיך