חסה או חזרת?

שאלה:

שלום,
רציתי לדעת מהו מנהג האשכנזים בליל הסדר בדבר אכילת המרור והכורך.
מה נהוג על פיהם לאכול בכל אחד מהם – חסה, כריין, או משהו אחר?
כמו כן, האם בקערת ליל הסדר הם מניחים בנוסף שורש של חזרת מבלי לאכול אותו.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני המנהג המקובל היום גם בין בני אשכנז לאכול חסה למרור, משום שהיא מצויה לנו לרוב ובכשרות טובה. באירופה שלא היתה החסה מצויה היו אוכלים חזרת, והיה בזה קושי לא קל כיון שהיא חריפה מאוד. רבים נוהגים להניח בקערה על פי סוד גם חזרת, אף אם לא אוכלים אותה, וכן נהגו אצלנו. ויש טועמים ממנו קצת גם כדי לקיים את המנהג הותיק, אף שאין ספק שיוצאים ידי חובה בחסה שהיא החזרת האמורה בגמרא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה. וכשאתם שמים חזרת בקערה, הכוונה היא לשורש של החזרת או לממרח הכריין שמכינים ממנו?
    שאלה נוספת, מה אתם נוהגים לאכול ב-"כורך"? אתם נוהגים למרוח כריין על המצה או שגם לוקחים חסה?

  2. 1. שמים קצת חריין טחון למי שרוצה לאכול קצת ממנו [להרויח את השיטות שלא צריך כזית במרור, ביחד עם המנהג לאכול חריין למרור] וגם חתיכה שלמה לנוי הקערה.
    2. חסה.