האם רווקות היא בחירה?

שאלה:

האם אדם שבוחר לא לחפש בת זוג אלא מבקש כל יום מהשם שיתן לו את בת זוגו האמיתית ימצא את בת זוגו?

תשובה:

לא הבנתי, הוא רוצה שהיא תרד לו לסלון הבית כמו מן משמים? יש לעשות השתדלות ראויה, לא צריך להפוך את העולם, אבל לנהוג כדרך כל הארץ.

בשורות טובות בקרוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הייתי מוסיף שיעשה את אותה השתדלות שעושה לאכול כשרעב.
    (מי יודע אולי הוא כמו הצדיקים שזכו לניסים מעל הטבע… אבל מה שבטוח שאז האדם מכיר את מקומו- ומכיר מדוע הוא שואל השאלות הללו )

  2. תגובה לאבי היקר:
    1. צריך להחליט או שמאמינים בתפילה פשוטה או שלא.
    2. לכל אדם יש זיווג אמיתי ובסוף ינשאו כדת.
    3. אין טבע, הכל אלוקות.

    שאלתי כדי ללמוד מהמקורות הראשוניים על הנושא אבל האמת שקראתי בספרי חסידות ובפרט בשל רבי נחמן מברסלב ומצאתי מרגוע לנפשי.