איך אדע שזה הזיווג שלי?

שאלה:

היי הרב ,
יש לי שאלה בעניין זיווג .
אני מקיים אורח חיים דתי .
הכרתי מישהי מחו"ל(יהודייה דתייה שומרת שבת כשרות וכו' ) כששהיתי שם , יצאנו במשך חצי שנה .
לאחר מכן , הגעתי לארץ , התחלתי ללמוד באוניברסיטה ,והמשכנו לשמור על קשר למשך חמישה חודשים נוספים . ואז ניתקנו קשר וחזרנו שוב – הקשר מתבצע דרך הטלפון .
כרגע אני נמצא בצומת דרכים , האם ללכת אליה שוב ולראות לאן זה מתקדם מבחינת חתונה או שאנסה את מזלי פה בארץ ואניח לה לדרכה ? אני בהתלבטות כי לא ניסיתי להכיר בארץ כבר הרבה זמן ואולי אמצא פה משהו שיותר מתאים לי ?
אשמח לקבל הכוונה מהרב מה כדאי לעשות … מבחינה דתית אנחנו נמצאים על אותו הגל פחות או יותר … אך אני לא יודע אם זה בשבילי …
וגם במידה וניתחתן אני מפחד שאצטרך לגור בחו"ל ( המטרה זה לגור בארץ כרגע , אך דברים יכולים לשתנות )
תודה רבה הרב !!

תשובה:

שלום וברכה ידידי, בודאי תבין אותי אם לא אוכל לייעץ לך… שהרי אינני יכול לנחש מה מידת ההתאמה ביניכם ומה אתם מרגישים אחד ביחס לשני, זה לא יהיה רציני אם אייעץ, אבל את השאלות הללו אתה צריך לשאול את עצמך והן השאלות המרכזיות. הנושא של מי כן בארץ וכו' אינו רלוונטי, אתה צריך לבחון את הנושא הזה ספציפית: היא טובה לך? אתה מרגיש רצון או סיבה להמשיך איתה או לא. אם התשובה חיובית אז אין מקום לדחות את השידוך בגלל שהיא בחו"ל, אבל אם לא, אזי השאלה של "לא ניסית לחפש בארץ" אינה רלוונטית, אם זה לא נראה לך מתאים אז… זה לא זה. בקיצור מה שאוכל לייעץ זה רק לבחון את הנושא הזה לגופו בלי לערב בו חששות צדדיים. וגם תתפלל לבורא עולם שיתן בליבך את ההחלטה הנכונה.

בהצלחה רבה מאוד והחלטות טובות.