שאלות

שאלה:

1. אחרי שיוצאים מהשירותים יש לנטול ידיים: ימין ימין ימין שמאל שמאל שמאל, ולברך אשר יצר? אם לא כך אז איך ומה לברך?
2. אם בארוחה יש שתי דברים אם אותה ברכה ואני אוכל אותם בנפרד(באותה ארוחה) יש לברך על שניהם או רק על אחד מהם?
3. אם אני שותה בארוחה כוס מים וגמרתי אותה ואז הלכתי למלא שוב כוס מים, לפני שאשתה שוב יש לברך שוב?
(לפי מנהג הספרדים)

תשובה:

אנחנו עונים על שאלותיך ואתה שואל שוב, תבדוק אם הלינקים שלנו מגיעים אליך…

שאלתך הראשונה כבר נענתה.

לגבי שאלתך השניה, מברכים רק על אחד מהם, ואם יש לחם, מברכים רק עליו והוא פוטר הכל למעט פירות גלידה או יין.

אם עוד לא בירכת ברכה אחרונה, לא מברכים שוב.

בהצלחה רבה מאוד.