קדיש אחרי ברכת לבנה

שאלה:

שלום הרב
האם הקדיש שלאחר ברכת לבנה הוא קדיש יתום או שכל אחד יכול להגיד אותו במניין? נאמר לי שרק קדיש יהא שלמא הוא קדיש יתום אז מדוע יתומים אומרים גם את קדיש דרבנן? מדוע אם אין יתום בקדיש דרבנן בסוף שחרית אין החזן אומר אותו?

תשובה:

שלום וברכה

הקדיש לאחר ברכת הלבנה הוא קדיש יתום, אבל כל אדם שאין לו הורים יכוללאומרו במידה ואין שם יתום. לגבי קדיש דרבנן, יש לאומרו גם אם אין יתו, הסיבה שבדרך כלל היתום אומרו, משום שבשנה זו כל זיכוי הרבים שהיתום עושה לעילוי נשמת הנפטר היא זכות גדולה בשבילו, ולכן מאפשרים ליתומים לעשות זאת.

יום נעים.