צבא ופוליטיקה בתור דתי מתחזק

שאלה:

האם מותר הלכתית להצביע לציונות הדתית ? או שיש בעיה ומותר רק להצביע ליהדות התורה או ש"ס

האם מותר להתגייס לקרבי כגון: שלדג,גולני,מטכל,שייטת 13?

תשובה:

שלום וברכה

1. אנחנו לא עסוקים בכלל בפוליטיקה, צריך רק להבין את רעיון ההצבעה, יש להצביע למפלגה שתאבק ותשמור על ערכי הדת, על קיום עולם התורה והישיבות, ולא תתפשר בשום אופן על שום ערך דתי בשביל כל ערך אחר.

2. אדם שאינו בן ישיבה ומתגייס לצה"ל בודאי רשאי להתגייס גם לקרבי, אבל חובה לעשות זאת במסגרת שתאפשר לו לקיים את כל מצוות הדת בשלימות, הן מבחינת שבת הן מבחינת כשרות מוקפדת, הן מבחינת צניעות וקשר לתורה. לכן חובה לעשות זאת במסגרת דתית, אם זה נח"ל חרדי, אם זה ישיבת הסדר שהולכת יחד וכו', לא ללכת למקום חילוני מופקר ששם יש קצונה חילונית שלא מבינה את הצרכים והנסיונות הם קשים מאוד.

בהצלחה רבה מאוד!