טלית קטן

שאלה:

שלום,
אם אני לוקח גליל בד ממפעל שמייצר טליתות,
ואני גוזר ותופר ממנו שק שנראה כמו ציפית-לכרית-שינה, ולאחר מכן מוסיף 3 חורים: חור לצוואר ו-2 חורים לידיים [בנוסף על החור הרחב שממנו מכניסים את הכרית לתוך הציפית. כך שבכולל קיימים בסוף 4 חורים.]. -ומעוניין ללבוש את זה כמו טלית-קטן, האם זה חייב בציציות ומברכים על זה בדיוק כמו על טלית-קטן
כי קיימות לזה 4 פינות ניכרות ?
-בשונה מטלית-קטן רגילה הפינות של זה הם 2 למעלה מעל צדדי הכתפיים, ו-2 למטה כמו בטלית-קטן.

תודה,

תשובה:

זה לא נחשב ארבע כנפות, אפילו כנף אחת אין כאן… כדי שיחשב ארבע כנפות צריך אחר כך לגזור מתחת מקום היד למטה משפת הבגד כלפי מעלה עד שיהיה פתוח יותר מחצי מכל צד, ואז יש לך ארבע כנפות למטה וזו ציצית מהודרת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מדוע אין זה נקרא כנף,
    אם אני מהדק את פינות הציפית-כרית הענקית
    כך שיהיו בד 1/מאוחד בכל ריבוע פינה, ולא בד-כפול ?
    -בקלות יש ככה בגד
    שנראה
    עם 4 כנפות פינתיות. -לא ?
    -מה הוא שיעור
    אורך-רוחב-כנף מינימאלי ב-טלית ?

    תודה,

  2. חולצה רגילה מצמר,
    שאין בה 4 כנפות-פינתיות לכתחילה,
    שתופרים לה 2 ריבועי בד צמר גדולים [אורכים ורחבים]
    כמו 2 סנפירים ריבועיים,
    כך שקיימות 4 פינות ריקות מחיבור לחולצה שאפשר לחורר אותן ולחבר בהן גדילים, –
    יחשב כמו טלית-קטן ?
    – או פסול משום
    שהסנפירים-הריבועיים
    אינם בהכרח
    חלק מהותי בלבוש שהרי יכולה להתקיים חולצה-טובה גם בלעדיהם,
    – אלא הם יותר כמו קישוט בלבוש ? -ולכן לא תקין למצות ציצית ?

    תודה

  3. כאורה זה כן טלית אבל לא הבנתי מה פשר החיפוש המתמשך שלך הזה אחרי ציציות כאלו משונות, אולי אם תסביר את הנושא נמצא לך פתרון הולם…