חובת שמירת הרחקות ימי נידה

שאלה:

לי ולאשתי קשה לשמור על שאר הרחקות
בימי הנידה
האם חייבים
בעילה אנחנו לא עושים.
אבל האם אפשר דברים אחרים לעשות ? לישון לחבק זה לא יביא אותנו לבעילה אנחנו יודעים ניסינו את זה

תשובה:

שלום וברכה

חשוב להבין, אנחנו לא יותר חכמים מחז"ל… מה שניסיתם ולא הביא אתכם, זה משום שאלף פעם זה לא יביא, אבל בפעם האלף ואחד זה יביא… לעוון שעונשו כרת… לכן אסרו זאת חכמים,ף וחובה עלינו לשמוע לדבריהם, כפי שציוותה תורה "לא תסור מכל אשר יגידו לך ימין ושמאל".

ברכה והצלחה

[אגב הנסיון מורה שבאופן כללי הרבה יותר קל לשמור דיני נידה אם שומרים על ההרחקות, זה עובד הפוך על הפוך, ככל שאתה יותר מתרחק, היצר פחות מגורה].