קביעות סעודה על דגני בוקר

שאלה:

האם קורנפלס נחשב פת הבאה בכיסנים שבקביעת סעודה צריך לברך המוציא וברכת המזון?
שאלה שניה: במקרה שהחזן התחיל קדיש והפסיק כי לא היה לו כוח ורצה להמשיך אחרי הפסק או להחליף חזן אחר צריך להתחיל מהתחלה?

תשובה:

שלום רב

1. ודאי אין כוונתך לקורנפלקס שהוא תירס ולא דגן, ואין ברכתו מזונות, זה ודאי לא שייך בו קביעות סעודה, אלא לגבי מה שעשוי מחמשת מיני דגן בלבד. ובזה כך: לגבי דגנים דקים ממש כמו ברנפלקס יש להקל שאין להם בכלל תואר לחם ואין בהם קביעות סעודה, על עבים יותר כמו כדורים או כריות או העיגולים שתיארת, נחלקו בזה הדעות אם יש להם תואר לחם, ראה וזאת הברכה עמ’ 202 המיקל יש לו על מה לסמוך [בפרט שלשיטת החזון איש השיעור גדול הרבה יותר] והטוב לאכול קצת פחות או בתוך סעודת פת. החלב בכל מקרה אינו מצטרף לשיעור.

2. אם רק התחיל קדיש והפסיק, יש להתחיל מתחילה, אבל אם כבר הגיע לדאמירן בעלמא שזה עיקר הקדיש אין לומר שוב..