נטילת ידים אחרי שירותים / שיעור עיכול – ברכת המזון

שאלה:

שלום וברכה, אשמח שתענו לי על כמה שאלות.
1. אחרי שיוצאים מהשירותים יש לנטול ידיים: ימין ימין ימין שמאל שמאל שמאל, ולברך אשר יצר?
2.אם שטפתי את הפה או צחצחתי שיניים ובטעות בלעתי קצת מים, כמובן שללא ברכה, זה חטא כי בלעתי מים ללא ברכה?
3.אני לרוב לא יכול ישר לברך ברכת המזון אחרי לחם ולוקח לי כמה זמן, אחרי כמה זמן משעת הארוחה עוד אפשר לברך ברכת המזון?
(כל התשובות כמנהג הספרדים)

תשובה:

יש נוטלים שלשו פעמים על כל יד לסירוגין כמו בבוקר ימין שמאל ימין שמאל ימין שמאל, ויש נוטלים רק פעם אחת על כל יד.

אין איסור.

עד 72 דקות אפילו בארוחה קלה אפשר לברך, ובארוחה עתירת מזון גם כמה שעות עדיין שבעים, ראה סי' קפג.

אבל לא כדאי להשתהות בסוף שוכחים לברך חלילה.