גודל בתי התפילין

שאלה:

שלום,
מה מידות האורך ו-הרוחב הקטנות ביותר של בתי-תפילין
שאפשר לייצר – ושעדיין התפילין יהיו כשרות להנחה ?
האם אדם עם יד ארוכה ועבה, וראש רחב וארוך, ראוי שיניח תפילין גדולות יותר בהתאם למידות זרועו וראשו ?
-או שזה לא נחשב הידור מצווה שמי שיש לו מידות ענקיות יניח תפילין ענקיות, והוא מצוין באותה מידה גם אם גודל בתי התפילין שלו הוא קטן ?

תודה,

תשובה:

במשנה ברורה בסי' לב סעי' מא הביא שאף שבשולחן ערוך שם כתב שאין שיעור לבתים למעלה ולמטה, ראוי לעשות אצבעיים על אצבעיים, וכידוע נחלקו בזה הפוסקים האם שיעור זה הוא בבית לבד או עם התיתורא, יש שהחמירו כמו הש"ע הרב שזה יהיה בבית עצמו 0 4 ס"מ על 4 ס"מ גדול מאוד וכך מנהג חב"ד וכך הם תפילין שימושא רבה, ויש שנהגו וזו ההלכה הרווחת שזה יהיה עם התיתורא, ולפי זה בתי התפילין הן 31-32 מ"מ וכך מקובל. יש עושים תפילין קטנות יותר כדי להניח רש"י ור"ת יחד כמנהג המקובלים הספרדים. מכל מקום אין ענין שתלוי בגודלן של הלובש.