גדר שהושלכה והזיקה לרכב עובר

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
1 יש לי מגרש מגודר בחזית כלפי המדרכה והכביש עם ברזל רשת לבנייה כשבחלק קטן סגור אבל אפשר לפתוח את הגדר כדי לעבור אני מקפיד שיהיה סגור עם חוטי ברזל ומידי פעם אנשים פותחים כדי לעבור ומשאירים פתוח.
אתמול כנראה שמישהו פתח והגדר היתה חצי עומדת חצי נופלת על פני המדרכה הגיע רכב וחנה במקום ונשרט מהגדר על מי חלה חובת התשלום?
2 האם מותר לקצץ עץ פרי כדי להשביח אותו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

צריך להקפיד לסדר את הגדר שלא יזיק את העוברים ושבים, גם אם זרים יפתחו את הדלת. בדיעבד שהגדר הזיקה את הרכב אין חובת תשלומים מאחר והגדר שהייתה מושלכת ועלולה להזיק דינו כבור המזיק ובור פטור על נזקי כלים.

בהצלחה.