שכירות אולמות בתקופת הקורונה

שאלה:

אני שוכר אולם
בתקופת הקורונה האולם היה מושבת האם עליי לשלם שכירות
בתקופה קטנה מאוד קיימנו אירועים באולם רק בחניה ובגג האם על תקופה זו עליי לשלם שכירות וכמה
עכשיו ימי הספירה והאולם סגור, בדר"כ ההפסדים הם על חשבון ימי הפעילות במשך השנה האם עליי לשלם על תקופה זו באופן מלא
על חלק מתקופת הקורונה כן שילמתי האם אני יכול לבקש בחזרה והאם אני יכול לקזז על החשבון חובות אחרים

תשובה:

שלום וברכה,

על תקופת הקורונה שהאולם היה סגור אין חובת תשלום שכירות. ואם היה באולם הריהוט של השוכר חייב השוכר לשלם תשלום סמלי כפי ערך של מחסן. אם שילם מראש לא יוכל לתבוע אלא חצי מהתשלום.

על התקופה שאין שמחות [ספירת העומר ובין המצרים] חייב השוכר לשלם תשלום מלא.

ראוי לפנות לדין תורה כדי שישמע את הצדדים האם וכמה לשלם או להחזיר את התשלום שניתן מראש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.