מתן שירות לעסק הפתוח בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
אני מנהלת חשבונות שכירה העובדת במשרד רואה חשבון חילוני בתוך קבוצה של בנות חרדיות. כל בת מקבלת רשימת לקוחות שהיא אחראית עליהם.
במסגרת עבודתי גליתי שאני עושה הנה"ח ושכר לעסק הפתוח בשבת וזה מאד מציק לי.
האם חלה עלי החובה לדאוג שלא אעשה לחברה הזאת הנה"ח ושכר למרות שזה לא מבחירתי?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני חושב שבעבודתך זו את מסייעת לדבר עבירה וכדומה, שכן אי בפעילותך שום סיוע לקיום המקום, יש הרבה שהיו עושים את העבודה במקומך, ועבודתך גם עקיפה ואינה מסייעת לפעילותם. לא נוח לעבוד על כך, ואם תוכלי לסרב בלי להנזק זה כדאי, אבל אין חיוב כזה.

בהצלחה