שאילת גשמים קודם הפסח

שאלה:

שלום הרב, רציתי לדעת למה שואלים מטר חמשה עשר יום קודם פסח, הרי כמו ששואלים גשמים רק אחר 15 יום, בז' מר חשוון, בשביל העולים לרגל, אותו דבר לכאורה צריך להפסיק 15 יום קודם פסח כדי שיוכלו לעלות לרגל? תודה.

תשובה:

שאלה זו נשאל הגרש"ז אויערבך, והשיב, אולי בדרך חידוד… הוא אמר כך, כשאדם נוסע לירושלים לסוכות בשיא החום של הקיץ, הוא לא נוסע כשהוא לבוש בהתאם, וכך אם יתפוס אותו גשם אחרי החג, הוא יהיה בלתי מוכן, אבל כאן, אדם יוצא מביתו בשיא החורף לבון ומוגן כהלכה, לא נורא אם יהיה לו גשם בדרך… התשובה הפשוטה והאמיתית מן הסתם, היא שכאשר יש לך שאלה מתי להתחיל, לא מתחילים בזמן שעשוי לגרום לחלק מהאנשים צער, אבל כאשר זה כבר הנוסח, להפסיק ולשנות, זה לא.

קיץ טוב ובריא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשובה שראיתי:

    כשאדם יוצא מביתו לרגל, הוא יוצא עם כל ה"ברענט", עם המסירות-נפש. לחגוג בירושלים ולשאוב את כל הקדושה. "בבית אלוקים נהלך ברג"ש" ר"ת ברוח גשם שלג.

    משא"כ כשחוזר לביתו לאחר הרגל הוא כבר עייף מהחגיגות והדבר היחידי שהוא רוצה זה להגיע כבר הביתה.