עוגיות פפושדו לאחר הפסח

שאלה:

אני נוהגת שלא לאכול עוגיות פפשדו במהלך הפסח לפי מה שהנהיג הרב מרדכי אליהו.
האם מותר לאכול מהם לאחר הפסח או שזה דין של חמץ שעבר עליו הפסח.
בנוסף קראתי שהרב אמר שאין משגיח על העובדים שם,והם גויים אז מדובר ביין נסך.
האם זה מדוייק וזה מה שהרב אמר?

תשובה:

שלום וברכה,

1. לדעת הגר"מ אליהו שמדובר בחמץ גמור יש בזה גם איסור של חמץ שעבר עליו הפסח, אבל מי שלכתחילה מחמיר על עצמו בפסח אבל בתורת חומרא ומעיקר הדין סומך על המקילים, אז לענין האיסור הקל של חמץ שאחר הפסח יכול להקל, כל אחד לפי השקפתו בענין. אני לא הייתי אוכל את זה.

2. כאן אנחנו מגיעים לנקודה השניה, באופן כללי אין על עוגיות אלו הכשר מהודר, ובעידן השפע של זמנינו אין לאכול שום מוצר מתועש בלי כשרות מהודרת, לא חסר מה לקנות בחנות…

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איפה קראה הכותבת? למה לא לשמוע עדות חיה ממי שהיה עכשיו? הרב נקי שליטא, הרב יצחק לוי שליטא.
    יין נסך? מישהו ביקר שם שהוא אומר את הדברים.