ברכה על טורטיה

שאלה:

מה מברכים על טורטיה? ומדוע?
תודה רבה.

תשובה:

יש לבדוק ממה עשויה הטורטיה, רוב הטורטיות עשויות מקמח תירס ולכן ברכתם שהכל ולאחר אכילתם ‘בורא נפשות’, אך יש טורטיות העשויות מחיטה ועליהם מברכים בורא מיני מזונות, ואם אוכל כזית מברך לאחר מכן ‘על המחיה’. כאשר הטורטיה נעשית ברוב מים לעומת שאר המשקים, למנהג האשכנזים יש לברך המוציא. בהלכה ברורה הביא כדבר פשוט לברך מזונות, ואכן לספרדים זה ודאי כך לא גרע מחלה מתוקה שברכתה לספרדים מזונות.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אודה אם תוכלו להרחיב- מה בדיוק הסיבות של הפוסקים הספרדים להתייחס אל הטורטיה (שעשויה מחיטה) שלא כאל לחם? במה שונה טורטיה זו מהלאפות שכולנו מברכים עליהן המוציא? שהרי כמו הלאפה כן הטורטיה – לשתיהן אין טעם של פירות או ממתיקים או חמאה, וזו לא פת נכססת וגם לא מעשה קדרה.
    תבורכו.

  2. בגלל השמן של הטיגון, לספרדים כל טעם מורגש של מתיקות או מי פירות כבר נעשה מזונות, ולאשכנזים צריך מתיקות ניכרת מאוד או אפילו רוב מי פירות, כפי שהסברתי בתשובה.