מעשרות ממתנת כסף מאבא

שאלה:

שלום וברכה,
מידי כמה חודשים אני מקבלת מאבא שלי כמה מאות שקלים דמי כיס/חיסכון, בנוסף להוצאות הרגילות של קניות וכ'ו שההורים שלי נותנים לי.
האם עליי לתת מעשר מסכום זה?
תודה

תשובה:

כאשר האב מקפיד שהכסף ילך להנאתך ולא למטרת צדקה – לא צריך לתת.

מקורות:

ראה דרך אמונה מתנות עניים פרק ז שער הציון ס"ק סז.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה הכוונה שהוא מקפיד?
    המטרה שלו כשהוא מביא את הסכום זה אכן שאני אהנה ממנו,
    אבל אני לא חושבת שהוא יכעס אם הוא ישמע שנתתי מעשרות…אם זו הכוונה..
    מצד שני הסכום הזה זה אחרי שהוא כבר הפריש מעשרות ככה שהוא היה מעדיף שאני אהנה מהמתנה במלואה…