מוזיקה בסיום מסכת בספירת העומר

שאלה:

שלום רב,
בעלי קלידן ,
הזמינו אותו לנגן בסיום מסכת בשבוע הבא,
האם מותר לו ללכת לנגן שם למרות ספירת העומר?
יש לציין שאנחנו אשכנזים חסידים ובעלי הסיום הם מעדות המזרח

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

על מוזיקה בסעודת מצוה בספירת העומר נחלקו הדעות והמנהג אצל האשכנזים להחמיר שלא לעשות עם מוזיקה, אצל הספרדים יש שנהגו להקל בזה.

מקורות:

משמעות דברי המ”ב תצג,ג שמותר לעשות ריקודים ומחולות אלא שנהגו לאסור, וכך כתב האגרות משה או”ח ב,צה ואבן העזר א,צז וכן במשנה הלכות ו,קט ויחוה דעת ו,לד וראה שם שמנהג הספרדים להקל. אך המנחת יצחק א,קיא מביא דברי הדעת קדושים שאוסר, וכ”כ בסידור היעב”ץ והוא ביפה ללב סי’ תס, וכן כתב בשו”ת שרגא המאיר ב,יג ובחבלים בנעימים ד,יא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    מרן הרב אלישיב כותב בספרו שמותר להפעיל מוזיקה בסיום מסכת בימי ספירת העומר ומדגיש גם למי שלא נוהג תמיד להביא מוזיקה בספירת העומר

    וכן פסק מרן הרב עובדיה יוסף