מה עושים אם אמא יורדת רוחנית

שאלה:

שלום אמא שלי מתחילה להידרדר רוחנית והיא אם חד זוגית אני סך הכל בת 13 הגדולה ומתחתי יש 3 אחים אבא שלי בכלל לא בארץ אז שיוצא שאמא שלי הכניסה טלוויזיה לבית ומתלבשת בלי צניעות בקיצר חילוניה והיא גם הולכת למועדנים ובקשר עם בנים עוד לפני הגט שאין לה בנתיים עכשיו כרגע אני במוסד חרדי מסוג נורא שמור אני ספיצפית נורה משתדלת להיות צדיקה ולהיות צנועה אבל אני קצת מתחילה לראות סרטים במסך פה ושם כי אני נמשכת לזה כמו לא יודעת מה בקיצר נורא קשה לי לכבד אותה במצב כזה שאני כועסת עליה נורה כי בגללה יכול תלהיות שאחי חס וחלילה יצאו לא צדיקים אז מה אני אמורה לעשות מוטב שאברח מהבית לסבתה שלי שגרה מחוץ לעיר והרי אני מרגישה שאני מפקירה את אחים שלי בלי השגחה ומצד שני אני מתחצפת נורה לאמא שלי ואין בכלל אוירה נעימה בבית אשמח לתשובה על פי דעת תורה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת מאוד מאוד! אשרייך שאת מחזיקה מעמד בכל זה, ושומרת על צניעותך ועל שמירת דרך התורה והמצוות, אבינו שבשמים בודאי רואה אותך ואת מעשייך וגאה בך, – בת שלך מלך את! לעצם שאלתך, את צעירה מכדי לקחת אחריות על האחים הקטנים בבית, יחד עם זה אני מתפעל מהחשש שלך להפקיר אותם חלילה, מה שצריך הוא לערב אדם מבוגר בענין זה, את הסבתא אם היא מסוגלת להבין מה מדובר, את האבא, את רב בית הכנסת שמכיר אתכם, כל אדם אחר, תערבי ותיידעי ואחר כך תפני ותלכי למקום בו תוכלי לשמור על צניעותך ועל התורה והמצוות כראוי, אין לך אפשרות להשאר בבית רק כדי לשמור על הילדים הקטנים.

שיהיו בשורות טובות ותדעו רק טוב ושמחה כל הימים.