תענית בער"ח אייר

שאלה:

שלום רב ,
האם ניתן להתענות בער"ח אייר ( בגלל חודש ניסן )

תודה מראש.

תשובה:

גם המתענין בערב ראש חודש עושין זאת חוץ מלפני ר"ח חשוון, טבת, אייר ותשרי – וסימנך מלבד ח ט א ת – הכפורים.

יו"כ קטן אינו נוהג: בער"ח חשוון, מפני שזה עתה היה יום כפור "הגדול", ולא בער"ח טבת שהוא חנוכה, ולא בער"ח אייר, כי בניסן אסור להתענות, ולא בער"ח תשרי, שהוא ערב ראש השנה. על כל פנים בנוגע לערב ראש חודש אייר כך כתב במשנה ברורה סי' תכט ס"ק י, אולם בבן איש חי הגדת אורח חיים עמ' רמ מפקפק בזה ולדעתו הרוצה להתענות רשאי.