כף שהשתמש בה לקטניות חמות בפסח

שאלה:

שלום הרב,
יש לנו כלים מיוחדים לקטניות(בשביל הילדה) והפכנו בטעות קציצות טונה שהכינה חמותי(לא בטוח בהשגת הבדץ העדה החרדית) עם כף שלנו. האם צריך להגעיל את הכף?

תשובה:

ככל שהחשש הוא קטניות יש להקל לגבי הכלי. אכן אמת היום נוהגים להחמיר גם בכלים שלא להשתמש בכלים שמשתמשים בו לקטניות. אולם צריכים לדעת שזה חומרא, ובאופן המוזכר בשאלה שבטעות כבר בישלו או השתמשו בכלים של פסח עם מאכל של קטניות, ודאי שכלים לא נאסרו כלל. (ראה קובץ תשובות הגרי"ש אלישיב ח"ג סי' פא) אלא שלכתחילה בעוד הכלים בני יומן סבור הגרי"ש אלישיב שאין להשתמש בהן. וראה עוד כאן.