הגומל אחרי החלמה מהמחלה ל"ע

שאלה:

ראיתי שיש נידון האם מי שהחלים ב"ה מהמחלה הנודעת ל"ע, האם יש לו לברך הגומל. כי דרכה של מחלה זו, שאין הרופאים קובעים ריפוי מלא עד כמה שנים. מאידך כעת לפי מה שעינינו רואות, ב"ה החלים לגמרי. האם למעשה מברך הגומל כעת או לא.
ויש להוסיף לשאלה, במקרה שמלבד הטיפול עצמו גם עבר ניתוח להסרת הגידול בהרדמה מליאה. האם זה וודאי סיבה לברך הגומל כמו אחרי כל ניתוח. או לצד שלא נחשב עוד ריפוי, גם הניתוח לא סיבה בפנ"ע לברך הגומל.
מה למעשה?
אודה למקורות

תשובה:

אין כל ספק בעיני שיש לברך הגומל, ההחלמה כרגע היא מלאה בעזרת ה', ואם כן, אדרבה, בזכות ההודייה והשמחה יזכה שלא תשוב לו מחלתו זו חלילה. כמו כן ודאי מחמת הניתוח הנ"ל יש לברך.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כמה זמן אחרי הניתוח צריך לברך הגומל?
    האם אחרי שכבר מהתהלך כאחד האדם. או עד שכבר לא מרגיש הכאב במקום הניתוח ויכול להניע איבריו כרגיל ממש.

    כמו"כ במקרה שיש עוד פעולה של הקרנות אחרי הניתוח שנועדה למנוע חזרה עתידית ולמגר תאים קטנים אם חלילה קיימים.
    האם לחכות עם הגומל עד אחרי ההקרנות?

    במידה וזה אשה. האם צריכה לזמן מנין, ויש בזה טורח וכד', או שיכולה לברך בפני משפחה פחות ממניין

  2. אם מתהלך בין אנשים רגיל יכול כבר לברך ולא צריך להמתין לאחר ההקרנות, אמנם אם מדובר בסדרה קצרה יחסית הגיוני להמתין.
    אין לומר הגומל שלא במנין אבל אשה יכולה לומר בפני גבר אחד ותשע נשים עמו.
    רפואה שלמה וכל הברכות.