הבעיה בקולה דיאט בפסח

שאלה:

זה כבר לא נוגע להשנה…אבל בשביל להחכים ובשביל שנה הבאה..
מה בדיוק הבעיה בקולה דיאט [זירו וכד'] שאין על זה בד"ץ לפסח [ויש רבנות לפסח]
שמעתי שזה גדל על מצע קטניות? האם בעצם מי שאוכל קטניות מותר לו לאכול זה לכתחילה [כאילו יש על זה כשרות מהודרת לגביו?]
האם ידוע לכם פרטים, כי שמעתי [איני בטוח שזה נכון] שזה רק גדל על מצע כותנה, ואם כן הרי כותנה עצמה זה הרי לא בטוח שבכלל הוי קטניות.
האם בכה"ג זה לא חומרא מאד רחוקה [כי רק גדל על מצע כותנה ורק תערובת קטניות]?
אני מכיר אנשים שזה ממש מצער אותם שאין בחג קולה, זה לא יצא שכרו בהפסדו של חומרא רחוקה על חשבון שמחת יו"ט?

תשובה:

חומרי ההמתקה כמו אספרטיים ואחרים עשויים לפעמים על מצע חמץ, ולכן משקה דיאט חייב משנה זהירות בפסח לדעת אם הוא כשר לפסח.