צער בעלי חיים – למסור כלב

שאלה:

לפני כשנתיים אימצתי כלבה ואני דואגת לה מאוד, בעוד כמה חודשים אני אעבור דירה ואתחיל ללמוד בעז״ה ועניין הכלבה מכביד עליי (קושי במציאת דירה, חוסר זמן מפאת לימודים ועבודה וכו).
לצערי אני חושבת לחפש משפחה טובה למסור לה את הכלבה, כמובן שלא אמסור לכל אחד אלא רק למי שאני אוודא שיכול לטפל בה, אך אני חוששת מאוד כי לצערי יש לא מעט מקרים של נטישה והתעללות ואני חוששת שהיא תגיע בסוף למקום רע. בנוסף מאלפים אומרים שכשמוסרים כלב, גם אם למקום טוב מאוד, הוא חווה נטישה ויכול אפילו להיכנס לדכאון.
האם מסירת הכלבה עובר על איסור צער בעלי חיים?

תשובה:

זה בסדר גמור, תמצאי לה מקום טוב וזה הרבה מעבר למחוייבות שלך בענין זה.

הצלחה רבה בלימודייך.