עליה לבית עלמין בחודש ניסן

שאלה:

האם בחודש ניסן אפשר לעלות לבית עלמין לקברות צדיקים

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין איסור לעלות לקברים בחודש ניסן, והמנהג הרווח בארץ ישראל לעלות, אלא שיש מיהודי צפון אפריקה ומערב אירופה שנהגו שלא לעלות. אולם יש לזכור שלא אומרים שם הספדים, רק אזכרה ותהילים.

קברי צדיקים שאינם בבית קברות, כמו קבר רחל או רבי שמעון בר יוחאי וכדומה, ודאי אין בעיה לעלות.

מקורות:

ראה שו"ת מלמד להועיל יו"ד סי' קמד שכך נהגו גם במקומו, אולם בגשר החיים כתב שעולים לקבר בחודש ניסן וכך הוא המנהג הרווח.