זמן תחילת האבלות למי שחוגג יום טוב שני ויושב עם בני ארץ ישראל

שאלה:

משפחה שהאמא נפטרה בחול המועד. האבא נמצא בארץ ונוהג יום אחד חג. אחד הילדים הנשואים שגר בחו"ל הגיע מחו"ל ללויה והוא נוהג יומיים. אלו שגרים בארץ התחילו האבילות במוצאי שבת . זה שגר בחו"ל מתחיל במוצאי החג שלו שמסתיים ביום הראשון בערב. האם בגלל שהיום שביום טוב שני נהג האבילות בדברים שבצינעה הוא מסיים את האבילות עם כולם. או מצד הדין של גדול הבית שהוא נגרר אחריו. או שהוא יסיים ביום אחד אחרי כולם. בראשון בבוקר.

תשובה:

לכאורה דינו כמו חתן בשבעת ימי המשתה שנחלקו הפוסקים אם נגרר אחר גדול הבית ומונה עמהם אף שהתחיל לאחריהם, או לא, וראה בשדי חמד אבלות אות עה שהביא כל המחלוקת וכתב שכיון שבאבלות אזלינן אחר המיקל יש לסמוך על דעת המקילים בזה. ביום טוב שני בכל מקרה הקילו שעולה לו עמהם ואינו יושב יום נוסף.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1