ברכה אירי בדיקת/קביעת מזוזה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. בפעם האחרונה שבדקתי מזוזות הייתה לפני בערך 7 שנים. האם חטאתי בכך שלא בדקתי לפני 3 וחצי שנים ?
2. ניתן לסמוך ללא חשש על בית חב"ד ולתת להם את המזוזות לבדיקה ?
3. לפני שאני אוריד את המזוזות אין צורך לברך שום ברכה ?
4. מותר להשאיר את הבית ללא מזוזה בכלל לא בכניסה ולא באף חדר למשך 10 ימים ?
5. אם יתנו לי מזוזה חלופית , עליי לקבוע אותה בכניסה לבית ? והאם לברך על קביעת מזוזה שתהיה זמנית למקסימום 10 ימים ?
6. אם אני רוצה לברך לשם יחוד לפני ברכת קביעת מזוזה , אני יכולה ?
7. האם אני חייבת להחזיר כל מזוזה למקומה , כלומר לאותו החדר שבו היא הייתה , או שניתן לקבוע בכל חדר מזוזות שהיו בחדרים אחרים ? כי יש הרבה מזוזות והרי לא ניתן לסמן אותן כי זה פוסל אותן חלילה.
8. בבית יש 2 כניסות והרבה חדרים. אני צריכה לברך על כל חדר בנפרד ?
ואם לא , מאיזה חדר מתחילים ?
תודה רבה מראש !

תשובה:

שלום וברכה

יש לתאם עם בית חב"ד מתי יש להם זמן לבדוק, ואז להסיר אם אפשר ולחזור ולקבוע בו ביום כל מזוזה באותו פתח בו היא היתה, ואז לא צריך לחזור ולברך כלל. אם זה לא חוזר באותו היום או שקובעים מזוזה אחרת או מחליפים בין החדרים יש לברך, מברכים ברכה אחת על הכל ולא מפסיקים באמצע, לא מברכים על כל חדר בנפרד.

  בפתחי תשובה (שם סי’ רפט סק”א) הביא מכמה אחרונים שהסתפקו באדם שמוריד את המזוזה לצורך בדיקה אם הוא חייב ברכה כשהוא מחזיר אותה. ולמעשה כתב כי אם הוא מחזיר אותה מיד אין צורך לברך. ובערוך השולחן שם כתב כי כל עוד הוא מחזיר אותה באותו יום, אין צורך לברך. ונראה שלא השקיעה קובעת כאן אלא מה שאנשים מתייחסים לכך כבר כיום חדש, כלומר למחרת בבוקר.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לא כל כך הבנתי.
    1.לפי מה שאמרו לי בבית חב"ד, הם לא יכולים להחזיר לי באותו היום אלא יתנו לי מזוזה חלופית שאני אצטרך לקבוע למשך עד 10 ימים , ואז להוריד ולקבוע את המזוזות הבדוקות בע"ה.
    במצב זה , כשאקבע את המזוזה הזמנית , יש לברך עליה ?
    2. האם אפשר לומר לשם יחוד לפני הברכה על המזוזה ?
    3. ואם הם יתנו לי רק מזוזה חלופית אחת , זה בסדר שאקבע אותה בכניסה לבית ושאר החדרים יהיו בכלל בלי מזוזה עד 10 ימים או שבוע ?

  2. יש לברך, אבל חבל, שיגידו מתי יש להם זמן לבדוק ואז תורידי.
    אפשר לומר לשם יחוד.
    חובה מזוזה בכל חדר וזה יותר חשוב מהבדיקה, הם לא יתנו לך רק אחת אין כזה דבר…